Klikněte na "Líbí se mi" a sledujte nás na Facebooku!

Vytvořil | HUGENOT Via Matematika je zábava

úterý 19. listopadu 2013

Zcela neobjektivní fotoreport z podzimního RD 2013



O víkendu jsem se, ač tentokrát pasivně, o to víc nadšeně, opět zúčastnila výčtvrtletního street festivalu chutí Restaurant Day. O to víc nadšeně, protože na srpnovém RD jsem pro samý prodej a úsměv nevěděla, kde mi hlava stojí a rozhodně jsem nestihla nic ochutnat ani vyfotit u konkurenčních restauratérů. Tak jsem to nyní pojala opačně a v roli návštěvníka leccos obešla a ochutnala. Vzala jsem to nejprve po poledni několikrát nahoru a dolů Krymskou s Hankou a pak přes Vinohradskou a Jiřák až na žižkovské Náměstí Barikád s Dejvem. A celou dobu jsme jedli a hodnotili a pak jedli ještě víc...


Nutno vypíchnout, že relativně odlehlejší lokality jsme vypustily/i - Kulaťák (All Things PieCukrkanda a Chlebíček for life) jsem dopoledne k velke lítosti vyloženě nestihla (sobota, nó...) a dalších pár (Tichá kuchyňkaTraveller's HostelKaleidoscopic twist of senses) buď bylo příliš daleko nebo tak úplně předem neoslovilo. A do Rybalky jsem prostě a sprostě zapomněla jít, jak jsem pak už pospíchala někam dál... Jak říkám, bude to zcela neobjektivní... Teoreticky jsem však potkala a tedy alespoň některými ze smyslů mohla vnímat a následně posoudit zbylou dvacítku podniků, a to není málo!


Nominace: 
aneb na Krymské to byly tyto:

  • Jakub & Robert lákali na nejlepší chilli con carne do oblíbených Sběrných surovin (oh jsem já to ale nedůvtipná palice dubová, právě jsem pochopila, že to byl ten Jakub, co proslul přezdívkou "ten, který je všude"...)

  • BohoBrunch na velmi pozdní snídani, která ve skutečnosti tak pozdní nebyla, v theBASEMENTbaru










  • kde také úřadovaly Dvě buchty se sortimentem, který se snadno uhodne 

  • bezejmenné trio Živé Pokušení s veganskými pochoutkami (a to kupodivu zdá se není oxymoron!), které nechť se samo přihlásí, pokud jméno měli a já jim tady křivdím. Tak jméno měli a docela pěkné! :)
  • v prostoru Strojovny jsme mohli potkat a ochutnat Marťana a Evu (anebo možná dvě Evy..?) s úžasnými dobrotami
  • a také veganskou burgrárnu VegBurg s takovými vylomeninami jako sojanézou či švestkovým burgerem, který byl s podivem chutný..




  • Pracovna se usídlila provizorně v MUkonceptu a to už mi z toho začínala jít hlava kolem, takže ještě jednou pěkně nahoru


  • kolem Javánky and Co., která to pojala jako úvod do své plánované činnosti na stejné adrese
  • Le petite madame (najdi chybu...) před Plevelem směrem zase na tramvaj... 
  • dále trochu izolované Pečeme pečivo p**o (tohle je slušný blog! ale název zaujal...) atrahovaly především skrze cupcakes a cookies 




  • Le Boudoiru kromě velmi poživatelných poživatin také duchovní strava v podobě fotovýstavy a spousty nádherných serepetiček, které VŠECHNY CHCI!!!


a pak už Snězkostel Žižkostel na Náměstí Barikád s jeho:
  • Prague Pie Hole, na které jsem se dost těšila, ale prezentace v přímém přenosu už nějak nenadchla
  • Mňam Mňam nejen s interesantní eklektikou - vietnamskými sendviči a moravskými koláči


  • krásná kanibalka Baking with love (jen další hloupý gramatický vtip, který najednou nedává smysl, když nevidíte její cedulku Baking the love of my life...)


  • další sladké pečivo od cukr káva limonáda čaj rum bum
  • a konečně vtipná internacionální TaPárátka, po kterých mi začaly ve vlasech růst vlaječky...



Tak snad jsem na nikoho nezapomněla a můžeme jít do finiše.


And the winner v mé privátní soutěži is:


  • v kategorii nejhezčí prezentace: Pečeme pečivo p**o !!! gratuluji a navrhuji přejmenovat...






  • v kategorii nejhezčí posezení: Bistro v květinářství. Výborně, škoda, že židle zely prázdnotou..



  • v kategorii nejzajímavější menu: TaPárátka, Marťan vs. Eva, anebo VegBurg. Nemůžeme se s Hankou dohodnout. Ale co, je to moje soutěž na mém blogu. Vyhrávají TaPárátka (viz foto výše, jiné nemám)

  • v kategorii největší bojovka: opět vítězí Pečeme pečivo p**o a fakt to není mou regresní fixací na vyhvězdované slovo, ale dorazili jsme před nalepením popisku, kde zvonit, ale nevzdali jsme se a to bylo dobře. Přidávám navíc bonusový bod za odvahu, neboť tato restaurace byla jedinou, která otevřela nejen své srdce, ale i dveře vlastního bytu všem těm vyžírkům.


  • v kategorii nejlepší jídlo: musím to dát těm Nejlepším šunkoflekům, přestože to bylo na tři návštěvy, ale to ta remoska... byly fakt nejlepší ve městě, pokud je náhodou nedělám ve městě zrovínka já..





A pozor, zábava nekončí, protože jsem nebyla sama, zde jsou ještě ceny čestných hostů:


  • v Hančině kategorii nejpříjemnější obsluha: Živé Pokušení s veganskými dobrotami v Café v lese. Opět vyzývám, přihlaste se jmenovitě o verbální ocenění!!! Ozvali se a jmenovitě je tedy pořádně oceňujeme, byli jste superbáječní, což potvrzuje i laskavě zaslaná fotografie, která jako bonus ukazuje i ten skvělý mangový dortík. 



  • v Hančině kategorii nejlepší ceny: je to trochu trapné, ale zde porota nebyla schopna udělit rozhřešení, všechny ceny byly přátelské a vůbec jsme utratily méně, než jsme čekaly
TOTO JE HANKA.

  • v Dejvově CATegorii nejlepší CATmosféra: dotřetice vyhrávají díky krásnému prostředí a milým hostitelkám, ale především báječnému sibiřskému kocourovi, a tímto získávají hodnotnou cenu v podobě uvedení celého názvu jejich (zatím) jednodenní produkce, Pečeme pečivo pičo. A je to venku. 







Abych byla spravedlivá, mám tady ještě kategorii největší zklamání, kterým pro mě osobně bylo nenalezení rodinného bistra Sweet&Pepper DAYS, na které jsem se od minule dost těšila. Bohužel však nebylo na Krymské (dle oficiálních stránek), ale na své nyní již trvalé adrese kdesi v Anglické ulici, tedy zase úplně jinde. Takže Černého Petra dostává šotek za tuto chybu a taky za tu, která nastala u otvíracích hodin BohoBrunche (chyba na oficiální stránce zvala na čas 16-22, podle webu organizátorů však 12-18...), který jsem díky tomu promarnila.





Celkově však vzato, akci považuji za vydařenou, nicméně něco mi tam stále chybělo, především jaksi větší rozmanitost v nabídce, která sestávala ponejvíc ze sladkostí, takže nechci předbíhat, ale je dost možné, že na příštím RD už v roli restauratérky zase asi chybět nebudu. A pokud ne na příštím (který se plánuje v tuhé zimě), pak na jarním již nepochybně. K velkým kladům celého dne se řadí supervize kníratého Goťáku přímo v Žižkostele...

A pak jsme ten vyžírací den zakončili stylově v tapas baru Kofein, který máme takřka za rohem, ale doposud jsme tam nebyli. O tom, proč TO bylo dobré rozhodnutí, zase někdy příště.

             A vůbec.

                                   Dobrou chuť!



posezení u Mňam Mňam










Bistro v květinářství
Pečepe pečivo p... jednou to stačilo!




9 komentářů:

  1. Při čtení takových článků prostě lituju, že nebydlím v Praze...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak budes priste muset dorazit! :) anebo - dalsi moznost - zorganizovat vlastni RD u Vas...?

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. no jo, to ja jen k tomu nazvu, kdyz jsem si ho poprve spatne precetla bez tecky po baking...:)

      Vymazat
  4. Poslušně se hlásíme k zodpovědnosti za bezejmené trijo, které vůbec není bezejmené, protože náš název je Živé pokušení a velice děkujeme za ocenění. Raději zasíláme foto jestli jste mysleli opravdu nás, nejhezčí článek na fotce bohužel chybí: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=400715123394287&set=a.385382628260870.1073741828.384937524972047&type=1&theater

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hura, jste to Vy! Tak trikrat slava, ze jste se nasli! Hned jak se dostanu k pocitaci, opravim. Mohu pouzit Vasi fotku? Mimochodem, mangovy dortik byl spica!

      Vymazat
    2. Když foto použijete tak budeme naopak velice rádi a pak by jsme na váš článek rádi dali odkaz na náš Facebook

      Vymazat
    3. Hotovo... :) Diky, ze jste se ozvali! Heykou nedeli.

      Vymazat